International Child Coaches RegisterInternational Coaches Register
Volg ons op Facebook

Kindercoaching

Elk mens en ieder kind heeft de natuurlijke behoefte om te groeien. In een veilige en stimulerende omgeving komen talenten tot ontwikkeling. Iedere ouder wil graag dat zijn of haar kind een fijne jeugd heeft. Soms zit het even tegen en dan heeft u of uw kind een helpende hand nodig. Bijvoorbeeld bij een verdrietige gebeurtenis, als uw kind niet wordt begrepen in de klas of als het weinig zelfvertrouwen heeft. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld snel boos worden, slecht slapen of met buikpijn naar school gaan.

 

Voor wie?

Kindercoaching Maasgouw is er voor alle kinderen tussen de 3 en 16 jaar.
De meeste kinderen leven een gelukkig en onbezorgd leven. Maar in ieder mensenleven, dus ook in dat van een kind, zit het soms tegen.

 

Met welke soort “probleempjes” kan uw kind bij Kindercoaching Maasgouw  terecht?

  • Gepest worden
  • Niet goed vriendjes kunnen maken
  • Weinig zelfvertrouwen hebben
  • Verdrietige gebeurtenis (verlies familielid/scheiding)

 

Dat kan zich uiten in:

  • Snel boos en geïrriteerd zijn
  • Veel ruzie maken met anderen
  • Buikpijn of hoofdpijn zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak
  • Niet kunnen functioneren in de klas, erg aanwezig of heel verlegen zijn
  • Niet kunnen concentreren doordat het kind te veel last heeft van prikkels
  • Slecht slapen
  • Lichaamsgericht werk

 

Hoogsensitief en/of hoogbegaafd

Hoogsensitief

Kan uw kind moeilijk omgaan met veranderingen? Heeft het snel last van harde geluiden of kriebelende etiketjes in de kleding? Voelt het steeds uw stemming aan? Dan kan het zijn dat uw kind zeer gevoelig is! Hoogsensitieve kinderen hebben een verfijnde en intense opmerkzaamheid op het gebied van zowel het fysieke, het emotionele als het mentale. Als gevolg hiervan kunnen veel van deze kinderen snel overprikkeld raken. Kindercoaching Maasgouw leert u uw kind (nog) beter te begrijpen en hoe hiermee om te gaan. Ook leert het kind omgaan met zichzelf, zowel thuis als op school. Maar het kind leert vooral te ervaren wat zijn positieve kanten en kwaliteiten zijn. Elk kind is namelijk uniek, ook elk hoogsensitief kind.

 

Hoogbegaafdheid

Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Ook is een hoogbegaafde autonoom, nieuwsgierig, gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens en intens levend. Hij of zij schept plezier in het maken en creëren van dingen*. Bijvoorbeeld in de muziek, kunst, spel, sport en/of techniek.
Hoogbegaafd zijn kan heel leuk zijn, maar is soms ook vervelend.  Kindercoaching Maasgouw leert u meer over de aspecten van hoogbegaafdheid en leert het kind omgaan met zijn eigen boeiende eigenschappen en uitgaan van de positieve dingen en mogelijkheden. Het gaat er niet om hoe hoog het IQ is, maar wat een kind ermee doet. Dat het kind zichzelf kan zijn en zich kan uiten. Dat geeft zelfvertrouwen. Kindercoaching Maasgouw  geeft inzicht in wat hoogbegaafdheid is en wat dit voor uw kind en uw gezin betekent, thuis en op school. Vertrekpunt: wat heeft uw kind specifiek nodig?

 

Aanpak

Na een kennismaking volgt een intake met u als ouders of verzorgers én uw kind. Daarna maak ik een plan van aanpak. Elk kind is namelijk uniek. Het totaalbeeld van uw kind is belangrijk voor de aanpak. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er 5 tot 7 sessies nodig. Soms een paar meer, dat verschilt per kind.

 

Hoe gaat dat dan?

Ik maak contact met uw kind door middel van spel, tekenen of bijvoorbeeld muziek. Ik kijk en luister naar wat uw kind zegt en doet. En wat het non-verbaal uitstraalt. Ik maak gebruik van allerlei oefeningen als rollenspellen en visualisaties. Ik werk ook met handpoppen. Het gaat erom dat uw kind het leuk vindt en zich uitgedaagd voelt.

Kindercoaching Maasgouw gaat uit van mogelijkheden. Wat kan uw kind wel goed. Wat zijn haar of zijn kwaliteiten? Welke hulpbronnen zijn in de omgeving aanwezig? Bijvoorbeeld de hulp van een vriendje/vriendinnetje, papa/mama of de juf/meester van school. Daarnaast leer ik uw kind omgaan met dingen die minder goed gaan. Leren inzien wat belemmert of wat een valkuil is en deze omvormen naar helpende of positieve gedachten en gevoelens.
 

Verder maak ik gebruik van systemisch werken. Een kind maakt deel uit van een gezin en een groep (vrienden/klas). Als het kind beter in balans is, heeft dat ook effect op de rest van het gezin/groep. Verder werk ik met Kids‘ Skills, en lichaamsgericht werk. Waar nodig kan ik u helpen bij een gesprek met de leerkracht op school. Ook voor tieners zijn deze methodes in te zetten.

  • Kids' skill
  • Lichaamsgericht werk

 

 

Nick en Nina verhuizen tussen twee huizen!

 

Een eerste indruk kun je maar één keer maken en daarom stellen wij ons graag aan je voor. Wij zijn Nick en Nina een vrolijke, soms een beetje eigenwijze, tweeling. Helaas verhuizen wij tussen twee huizen, omdat onze papa en mama niet meer samen in één huis wonen. Wij zijn niet de enige kinderen in Nederland die dit doen. Één op de drie kinderen krijgen te maken met een (echt)scheiding van hun ouders.
 

Een (echt)scheiding brengt vele veranderingen en emoties met zich mee. Voor alle betrokken partijen is het niet eenvoudig, want hoe goed je de (echt)scheiding ook regelt, gevoelens zijn niet uit te sluiten. Zodra je aan je kind vertelt dat jullie gaan scheiden, krijgt je te maken met heftige emoties. Vooral met jonge kinderen is het lastig om over de scheiding en emoties te praten.
 

De bijzonder hulpvaardige App van Nick en Nina wil jullie daar graag bij helpen. Met een waanzinnig verhaal, allerbeste illustraties, leuke animaties, geluiden, voorleesstem en muziek. Het helpt jou en je kind om structuur, houvast, betekenis en verbinding te vinden en te houden tijdens de zware tijd van scheiden en dus verhuizen tussen twee huizen.
 

Lieve groeten,


Nick en Nina