International Child Coaches RegisterInternational Coaches Register
Volg ons op Facebook

Hypnosecoaching / Hypnotherapie

Wat is hypnose?

Hypnose zou u kunnen omschrijven als ontspannen bewustzijn, een vorm van concentratie met de focus op uw lichaam en uw gevoel. U maakt zich even los van de omgeving. Niets bijzonders eigenlijk. We hebben allemaal wel eens een hypnotische ervaring; u bent zo diep in gedachten of zo geconcentreerd dat u de omgeving of de tijd even kwijt bent.
 

Medische hypnose is een snelle, veilige en doeltreffende behandelmethode voor het oplossen van zowel mentale als ook fysieke problemen.
 

De doelgroep: patiëntenzorg, voornamelijk in ziekenhuizen en aangrenzende zorginstellingen. De focus is medisch: pijnbestrijding, herstelbevordering, emotionele rust, etc. Dus geen podiumvermaak of regressie. Ook geen therapie, maar concreet direct resultaat.


 

Waarom hypnose?

Hypnose maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen (visualisatie). Daarmee leert u zélf positieve invloed uit te oefenen op de klachten en op uw gevoel.
 

Met hypnose ervaart u een lichamelijke en geestelijke ontspanning
 

Hypnose is een zeer krachtig stuk gereedschap om definitief veranderingen door te voeren met als doel uw gezondheid op een natuurlijke wijze te verbeteren. Hypnose wordt inmiddels steeds vaker toegepast in zorgcentra en ziekenhuizen, zoals het AMC en het St. Antonius Ziekenhuis, o.a. voor verdoving en buikpijn.
 

Hypnose wordt in veel meer zorginstellingen toegepast door artsen en psychiaters, maar deze gegevens worden niet naar buiten gebracht door het hoge hocuspocus gehalte wat helaas nog onterecht aan hypnose kleeft.


 

Wanneer kan hypnose helpen?

Hypnosecoaches hebben een brede ervaring en opleiding om mensen met psychische problemen te helpen. Als u last heeft van deze of andere klachten dan kan ik u helpen bij:

angst, hyperventilatie, paniekaanvallen, traumatische of emotionele ervaringen: vroeger of nu, depressie, schuldgevoel, somberheid, stressklachten, overspannenheid, burn-out, vage lichamelijke klachten en pijn, afleren van verslavingsgedrag, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, slaapproblemen, onverwerkte rouw na overlijden, echtscheiding, ed. Huisartsen en bedrijfsartsen kunnen u doorverwijzen, maar u kunt ook direct zelf contact opnemen met het centrum voor mentale zorg. 

Veel gestelde vragen
 

Voor wie is hypnose geschikt?

Voor iedereen die daadwerkelijk wil werken aan een probleem.
 

Ongeveer drie op de tien mensen kan een extra diepe staat van hypnose bereiken het zgn. somnabulisme. Deze mensen hebben dan dus ook meer mogelijkheden dan anderen. Zoals bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling ondergaan of andere medische ingrepen zonder verdoving.
 

Voor de rest van ons is hypnose een prima manier om te ontspannen, wat direct voordelen oplevert voor de gezondheid. Stoppen met roken, afvallen, van fobie of allergie afkomen, slechte gewoontes vervangen door goede gewoontes.
 

Iemand die zegt niet in hypnose te kunnen gaan, begrijpt niet wat hypnose is of geeft het een andere naam.
 

Een grote misvatting is dat mensen die goed hypnotiseerbaar zijn, dom of goedgelovig zijn. Je kunt niet aan de hand van iemands intelligentie voorspellen of deze persoon goed in hypnose kan gaan. Veel intelligente en succesvolle mensen gaan prima in hypnose. Iemand die heel trots zegt dat die niet in hypnose te brengen is, is dus niet altijd intelligent en weet waarschijnlijk niet precies waar hij (of zij) over praat.


 

Ben ik de controle kwijt?

Hypnose is de normaalste zaak van de wereld. Iemand in hypnose is zich nog helemaal bewust van zijn omgeving, je blijft wakker en op elk gewenst moment kun je je ogen opendoen en opstaan. Je houdt volledige controle over jezelf.
 

Hypnose is niet geschikt voor mensen met psychische stoornissen.
 

Ook is hypnose niet geschikt voor mensen die onvoldoende gemotiveerd zijn en zich niet 100% inzetten om hun doel te bereiken.

 

Hoe weet ik of dit een goede hypnotiseur is?

 

Wat zegt je gevoel? Volg dat gevoel.


 

Dus ervaar je een probleem in je leven? En ben je bereid om er aan te werken?

 

Dan is directe hypnose heel geschikt voor jou.
 

Vul het contact formulier in op deze website  of bel voor het maken van een afspraak: 

De kosten voor een directe hypnose zijn € 95,00 inclusief BTW.
 

Voor indirecte hypnose zijn de kosten per vier afspraken van 1 uur € 380,00 inclusief BTW.

Het te betalen bedrag per consult is € 95,00 inclusief BTW.

 


 

Werkwijze

1 sessie methodiek = direct resultaat

 

Ik zelf doe de hypnose  niet uitvoeren maar deze zal worden uitgevoerd door Dr.h.c. J.L.M. Pisters hypnotherapeut, hij werkt direct en doelgericht door middel van het wereldwijd erkend en beproefd Jeffrey Stephens protocol met moderne inductietechnieken en bewezen methoden. Dit resulteert in een efficiënte en korte behandelingsduur van 1 sessie met een slagingskans van bijna 100%.
 

Een sessie duurt ongeveer een uur. We beginnen met een kort voorgesprek om het doel te bespreken. Daarna volgt de hypnose van zo’n 20 á 25 minuten en vervolgens een kort nagesprek. Natuurlijk hebben wij oog voor eventuele nazorg.
 

Dr.h.c. J.L.M Pisters is :  Hypnotiseur , Hypnose Coach ,  en is  IHR / HVNL Full Certified Hypnotherapeut.